HTML

Vologdablog

A Vologda vr. miskolci alternatív zenekar blogját olvashatod itt. Ezek vagyunk mi, hétköz- és ünnepjaink szavakban, képekben, még ilyet!?

Friss topikok

  • Gergő: kájne financiálprobléma! Jó utat Tamás, aztán kérek fényképet a palackpostáról. (2008.08.27. 15:29) Kedves idelátogató!
  • Gergő: A busz most megállt, egyszer talán még tesz egy-két kört, csak mostanában nem, mert huzamosabb ide... (2008.08.02. 16:43) Vaze!
  • Nap: nemisigaz :( (2008.06.17. 11:48) FIGYELJJJJJJJJJJJJJJJJJ!
  • G: Beszarás. Röviden. (2008.06.13. 19:30) Hálócikk
  • Dorka: Akarok! :D (2008.05.29. 23:41) Rajzfilm

2008.01.16. 11:38 Vologdablog

Röff

Tegnap próbáltunk egy kölcsönradiátor társaságában. Kösz Lacika! Azt csicsergik a madarak, hogy februárban felveszünk 3 dalt. Nem tudom mi lesz belőle, meglássuk. A három dal egyébként a

  • Félős Űrhajósok
  • A csend rendelőjében
  • Felülnézet

lesz valószínűleg. Igazából nem értek ezekhez a felvétel dolgokhoz, gondolom majd a többiek, elsősorban Máté melója lesz ez. Amikor még nem volt empéháromnégylejáccó meg cédé meg dévédé multimédijamelléklettel meg ilyesmik -ez szinte tegnap volt- szóval akkoriban még simán jó volt hallgatni a koncerten egyszálmagnóval a színpadszéléről felvett utána 88-szor átmásolt szalagokat. Lehet hogy recsegett, ropogott, de volt fílingje, pláne ha valami ritkaság volt...

Most meg már egyből nyávog mindenki hogy "így szar, úgy szar" ha valami nem totál stúdiósteril. Hozzászokott az emberek füle a minőséghez. Régi zenekarok mesterszalagjait keverik és adják ki újra. Ugyanaz az anyag, érted? Csak meg van spékelve a ma lehetőségeivel. Hát nem tudom. Mindennek van jó és rossz oldala.

Erről jut eszembe, régen külön koncepciót igényelt, hogy az LP-re meg a kazira mennyi fér rá egyik és másik oldalra. Voltak az egy dal egy oldal albumok, meg mindebből dupla meg tripla lemezek, amelyek, gyanítom, ha nem kellett volna megfordítani a lemezt és újra rárakni a tűt, akkor egy folyamatos hömpölyeg lett volna az egész anyag. Én nem tudnám végigülni az is biztos, de akkoriban ez dívott.

Aztán eleve ott volt mindig a B sider dalok létjogosultságának kérdése. Az idők során folyamatosan változott a szerepük. Mint amikor felváltotta a nagybőgőt a basszusgitár, annak idején a basszusgitárost nem is tekintették zenésznek igazából, sőt egy időben a dobost sem, mert hogy "azokúgysemcsinálnaksemmit". Ez azóta szerencsére sokat változott, lásd: ma már egy dobosnak is van olyan jó csaja mint egy szólógitárosnak:-)  

Bezony, ami eleinte egy bónusz dolog, később természetessé válik és végül már gagyinak számít az alkotás, ha nincs megspékelve ilyen, immár kommersznek számító függelékekkel.

...szóval én szívem szerint kiraknám a netre a hendikemmel felvett mindenféle koncertanyagainkat, oszt hallgassa-nézze akinek van kedve, akinek meg nem teccik elég nagy a világháló, békében szörfözzön el másfele.

 

Tomi

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hétköznapok


A bejegyzés trackback címe:

https://vologdavr.blog.hu/api/trackback/id/tr18299442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása